Groen licht voor Sint Hubertushof

Den Haag/Ooij - De Raad van State in Den Haag geeft groen licht voor de bouw van het Sint Hubertushof op de Kerkdijk in Ooij. Het rechtscollege heeft de bezwaren tegen het bouwplan verworpen.

Die bezwaren waren afkomstig van de twee bewoners van de oude bakkerij, die ook aan de Kerkdijk ligt. Ze vroegen de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, om het bestemmingsplan van de Gemeente Ubbergen voor Ooij te vernietigen. In het bestemmingsplan is onlangs het Sint Hubertushof opgenomen.

De bewoners van de oude bakkerij meenden dat het appartementencomplex, vanwege de grote afmetingen, niet past in het dorp. Sint Hubertushof wordt 13,5 meter hoog en bestrijkt een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter.

De Raad van State beaamt in haar uitspraak dat het appartementencomplex aanmerkelijk groter wordt dan de andere bebouwing op de Kerkdijk. Maar omdat het gebouw ligt bij de entree van het dorp Ooij, mag het ook wel afwijkend zijn, aldus de Raad van State. Een 'krachtige bouwvolume' op die 'markante locatie' is geoorloofd.

De twee bewoners van de oude bakkerij hadden nog andere bezwaren ingediend, maar die zijn eveneens verworpen. Zo meenden ze dat het bouwplan zou leiden tot verjaging van vleermuizen en kamsalamanders.

Volgens de Raad van State staat het echter helemaal niet vast dat deze beschermde dieren op de bouwlocatie in grote getale voorkomen.

Het appartementencomplex komt te staan op de locatie van de Sint Hubertusschool, die in de jaren zestig werd gesloopt. Bedenker van het bouwplan is vastgoedondernemer Wim Vermeulen uit Ooij. Hij zat er zelf als kleine jongen op school. Volgens hem is er een overweldigende belangstelling voor de vijftien wooneenheden in het complex. Hij gaat er zelf wonen en met hem enkele oude schoolkameraadjes.

Bron: De Gelderlander

Voor meer informatie over het project kijk hier.

Twitter berichten

Volg ons via Twitter / Facebook / LinkedIn / Referenties   
Copyright © 2014 Aannemingsbedrijf Vermeulen BV

Aannemingsbedrijf Vermeulen BV
De Bouwkamp 3
6576 JX OOIJ (Nijmegen)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                         

Bel ons vragen?
Bel 024-6631293 of via WhatsApp